020 - 210 90 09Zwarte Dames 37 Chunky Sneaker Fila Maat d5UqwXxd7
Bruin Leeds Outdoorlaarzen Heren Bn Bergstein 43 Maat
Blauw Licht Wardsneakers Vans wit 38 5 Maat Vrouwen C4xwqfz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bergstein Leeds Heren Bruin Maat Bn 43 Outdoorlaarzen rqw715rCy

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nogrz S Leren morgan Dames Sneakers Hoge 41 Sand Maat rrwSfR

Onze specialisten

Maat 43 Leeds Bergstein Bruin Heren Outdoorlaarzen Bn
Black blaze Skyline Maat39 Dames Skechers By Sneakers na6WwcH
Beige Nike Maat Max Theasneakers 40 Vrouwen crème 5 Air wx0A6
Grijs Outdoorbroek L Vrouwen Columbia Ridge Lang Silver Maat TUEw0
43 Leeds Bruin Outdoorlaarzen Heren Maat Bergstein Bn