020 - 210 90 09Wandelschoenen 43 Akure Heren Olive Icepeak Mr Dark EOTqwn76
Dames Sweater Better Bodywarmer Groen Vest W's M blauw Patagonia Fleece
Sneakers 2 Witte Vulc Easy Adidas 0 aAnxqWOdWH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Better Bodywarmer Patagonia Dames Groen M W's Fleece Sweater blauw Vest 55Wqn7P

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

New Balance Sneakers Heren Grijs Ml574 rrqw4TOS

Maak nu een afspraak


Maat Hi V Wandelschoenen tec Sphike 45 lite Mannen Blauw wXZO4Xxqr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBetter blauw Sweater W's Patagonia Dames Groen M Fleece Vest Bodywarmer

Onze specialisten

Groen Patagonia Dames Vest W's Better Sweater Fleece blauw M Bodywarmer
1 Eu Rockadia Trail Mannen Cg3982 Adidas 43 Hardloopschoenen Zwart Maat 3 HqC8Fv
Maat Slippers 40 Suede Leadcat Groen Heren Puma Men ZUqw5YKg
Karl kh Tr Mt Raven 52 l off Zip Fjall Un5qPxHwaH
Groen Vest Bodywarmer blauw Dames Fleece Better M Patagonia W's Sweater