020 - 210 90 09Regatta Regatta Trui Trui Heren Dinnsmore Dinnsmore Trui Blauw Blauw Heren Regatta Dinnsmore gq5wTf
Heren Zwart Winter Joppe 6xl Softshell Jas Maat Bjørnson
Men Heren Men Twinlife Katoenen Twinlife Katoenen Trui Trui Heren Twinlife qftxZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bjørnson Heren 6xl Zwart Winter Jas Joppe Softshell Maat rzOPtr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Geruit Kreuk En Navy Overhemd Slim Strijkvrij Montazinni Fit Heren qFtTEE

Maak nu een afspraak


T Fit Ss Polo Regular shirt r1BIwr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUJoppe Winter Heren Maat Bjørnson 6xl Softshell Zwart Jas

Onze specialisten

Softshell Maat Zwart 6xl Winter Joppe Heren Jas Bjørnson
line Life Castor season All Jas Heren d07xRPFqw
Outdoorshirt Ii Regatta Heren Zwart Virda av48xqH
Zwart Maat Dames Vans 41 Wmn Sneakers Authentic SIOnqn8B
Joppe Softshell Jas Winter Zwart Bjørnson Maat Heren 6xl