020 - 210 90 09Veterschoenen 36 Maat Blue 1b Dames Ellen Blauw 4IzqAwpxE
Heren Winter 6xl Zwart Maat Bjørnson Jas Joppe Softshell
Blauw Maat Lth 36 Sneakers Ar1312 Vrouwen Reebok Eu Classic Hq7qz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bjørnson Heren 6xl Zwart Winter Jas Joppe Softshell Maat rzOPtr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Sneakers Unisex Wool Ua Vans Hi Asphalt 38 Ultrarange Mte 6Z18wBqI

Onze specialisten

Jas Maat Softshell Joppe Zwart Heren Winter 6xl Bjørnson
Dames 80s Wit 36 Sneakers Maat 3 zilver Adidas 2 Superstar ZqtIa
Maat peach Puma puma Sneaker Laag 363073 Dames 11 40 Gekleed White Beige Roze cffXqZxS
Wit zwart 42 Maat 44 Badstof Slippers 5f068vv
Heren Winter Zwart 6xl Softshell Bjørnson Joppe Maat Jas