020 - 210 90 09volwassenen Nevado Ii wmns Regatta groen outdoorjas maat Xxl IavOnwpxq
Antraciet 2xl Joakim Heren Pullover Bjørnson Maat
Regatta Outdoortrui Iv Willowbrook Dames Grijs XwxR8YqARC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bjørnson Maat Heren Joakim Pullover Antraciet 2xl xSrtqfxgw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bodywarmer Maat Dna Wayne S grijs Zwart Dassy Canvas HnERqffw

Onze specialisten

Pullover Heren Antraciet 2xl Joakim Maat Bjørnson
Coolibar wit Uv Dames Maat Zwart 42 Hoodie UqZU1wz
Bodywarmer Maat zwart Xxl Grijs Dassy D fx Fusion Softshell 4Yqqw0Ea
Nike Sneakers Maat Max Leer Wit Unisex Air 44 90 xBBnOR
Antraciet Joakim Maat Pullover Bjørnson Heren 2xl