020 - 210 90 09Fjällräven T M Fern Heren Logo Shirt TrvxF5wTq
Waterdicht Bjørnson 44 Zomerjas Blauw regenjas Dames Selma
Outdoorjas tec Fairman Maat Xl Hi Heren Blauw dEqnxwIHp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bjørnson Zomerjas Waterdicht 44 Dames Selma regenjas Blauw vaqwrFvH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wolfskin Heren Jwp Jack Wind Jas Black M 0WwRZU

Maak nu een afspraak


Fostex Jack Zwart Afritsbare Security Met Mouwen ffH5wrxa8q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSelma regenjas Zomerjas Bjørnson Dames Waterdicht 44 Blauw

Onze specialisten

Selma Zomerjas regenjas Bjørnson 44 Waterdicht Dames Blauw
Moccasin 48 46 Maat Unisex Wandelsokken Zwart Wolf Camper YwA5x
Vest Heren zip Fallon Zwart Sweatshirt Carhartt Full qOTxXqS
Sneakers Adidas Questar Schoenen 42 Zwart Byd q810fwg
regenjas Waterdicht Selma Zomerjas Bjørnson Blauw Dames 44