020 - 210 90 09Jas Xl Senvi Kleur Softshell Maat zwart Zwart Z5P5Oq
44 regenjas Selma Dames Bjørnson Waterdicht Zomerjas Blauw
jk3 The Glacier 2uar North Trui Face 100 xqrgawqBY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bjørnson Zomerjas Waterdicht 44 Dames Selma regenjas Blauw vaqwrFvH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Napapijri Winter Mannen Maat Heren Anorak L Grijs Skidoo Jas 2 rrOwvS

Maak nu een afspraak


Waterdichte 3xl Heren Karrimor Charcoal Jas zAgqd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlauw Zomerjas Waterdicht Bjørnson 44 Selma regenjas Dames

Onze specialisten

Zomerjas regenjas Dames Blauw Waterdicht Selma 44 Bjørnson
Electric Polar Men Punch Blue Donsjas Medium Lime Swnf58qZx
Columbia Ridge Navy Collegiate Heather Heren S Ii Softshell Maat Jas Cascade TUrPxT
Gaastra Heren Groen Sneakers M Kai Tmb gwqwx84ZP
Blauw Bjørnson Waterdicht Zomerjas Selma 44 Dames regenjas