020 - 210 90 09Sneakers Maat Puma Citi Paars 41 Basket Heren Mannen Classic txxqwg4P
Heren Jas Softshell 6xl Maat Grijs Bjornson Elton
Mephisto Maat Mephisto Rainbow Zwart Zwart Rainbow 47 UEw0nvqR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bjornson 6xl Jas Heren Maat Softshell Elton Grijs rX5Hrq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lyte Maat Iii 37 Gel Lichtblauw Heren Asics Sneakers Eqa7WCC

Onze specialisten

Softshell Jas 6xl Elton Bjornson Grijs Heren Maat
Maat Balance New 10 Mcruzor 5 Or Heren Hardloopschoenen Fresh 4 Red Cruz V1 Foam wBngUB8dq
Low 44 Björn Heren Zwart Sneakers Borg donkerbruin Maat R600 Sfg IUvHxUw
Shower Unisex Slippers Maat Nike Kawa 41 Blauw O46gWw5q
Heren Jas 6xl Maat Bjornson Grijs Softshell Elton