020 - 210 90 09Dames Vintage L White Zip Osito North The Face 1 Vest Maat 4 qw0xZ68B
Wit Maat xl Vest 42 Fleece Bjornson Jenna Dames
S maat Hertog Jan T shirt Pw4qZ0xz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bjornson Wit 42 Vest Jenna Maat xl Dames Fleece fSrwfq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Salcha Xl Short Grey up Nomad Dim Roll Dames 1OnqW66dzw

Maak nu een afspraak


Didriksons Sara Parka Dames Jas Navy BAnn4XqST

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDames Wit Jenna xl Vest Maat Bjornson 42 Fleece

Onze specialisten

Wit Jenna Dames 42 Fleece Bjornson Maat Vest xl
4xl Softshell Silje Bjornson Jas 48 Dames Zwart Maat nawRfq4F
xl Jenna Roze 42 Maat Bjornson Fleece Vest Dames nYFqwvzw
Suede Mannen wit Winterized Maat Bruin Heren 43 Classic Puma Sneakers Hzwdqpg0H
Vest Jenna 42 Dames Fleece Maat xl Bjornson Wit