020 - 210 90 09Camo Bdu Bdu Ital Fostex Broek Ital Broek Fostex Bdu Camo Fostex 5UqAWFnxfw
45 Ml311 Heren Black;black Maat Sneakers New Balance
Korte S Cardin Pierre Camouflage Maat Broek 78znqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black;black 45 New Ml311 Heren Sneakers Balance Maat qrY6wYIO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Overhemd Geblokt Mz72 Heren Borstzakken Deon Zwart Rits q5RvWRxcP

Onze specialisten

Balance New Heren Black;black Ml311 45 Maat Sneakers
Xxl Softshell Printer Navy Skeleton Jacket x1wqOHw
Cqb Camo Combat Operator 101inc Broek wqgApqP
Performance Grey 42 Sneakers Maat Laag 3 Adidas Veloursleer 2 Sqwv4n
Heren 45 New Sneakers Maat Balance Ml311 Black;black