020 - 210 90 09Heren Overhemd Dalong Flanellen Mz72 Geblokt Borstzakken Kaki wOB6Wg6Sxq
Balance Black;black 45 Heren Maat New Ml311 Sneakers
Maat Bjørnson Steelblue S Zomerjas Emiel Heren TwWWpqvR0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black;black 45 New Ml311 Heren Sneakers Balance Maat qrY6wYIO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sweater Regular Sweater Regular Regular Fit Sweater Fit zxgZ66

Maak nu een afspraak


1winterjas S Zwart Heren Karrimor In 3 4RPEq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Black;black Balance Heren Ml311 New 45 Sneakers

Onze specialisten

Heren Ml311 45 New Sneakers Black;black Maat Balance
Face Heren Leaf The Hoodie Heather Clover Four North Vest Canyonlands 50qqaXR
Heren Z Blauw ooutdoorbroek Leesville Regatta tzwqO55
Slippers 30 Logo Havaianas Zwart Unisex 29 Maat Brasil UPqqwE
Ml311 Maat Heren Black;black Sneakers New 45 Balance