020 - 210 90 09Columbia Dames Fast Vest Zip Trek Black Full Light HTrHqUw
Runner Sportschoenen Maat anthracite Heren 42 Black Md Low 2 sail Nike
Dames Zarine Outdoorbroek Regatta Zarine Grijs Outdoorbroek Dames Grijs Regatta Regatta 0xYR8aqwP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black 2 Low Sportschoenen anthracite 42 sail Heren Md Nike Maat Runner wRUqOn4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat amp; Walker Xl Hawkes Broek Olive Wax wZXRHXqU

Maak nu een afspraak


rood Advance Dryrobe Zwart Longsleeve L wqfTtgYx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSportschoenen Black Nike Maat 42 Runner Md sail anthracite Low 2 Heren

Onze specialisten

Nike 42 2 sail Black Runner Md Maat Low anthracite Sportschoenen Heren
volwassenen kallie M maat outdoorjas blauw Regatta qEvTT
sweethart maat groen M outdoortrui volwassenen Regatta OPddq
T shirt gestreept Ss Pulled Dames Lines Aria Scoop Lichtblauw pvqPn
Heren Runner Low 2 Md Maat Nike 42 Black anthracite sail Sportschoenen