020 - 210 90 09Sneakers Maat Air 38 Max Zwart grijs 1 5 wit Nike antraciet qw8OO
Sneakers Oxford Adventure Alpine Maat Timberland Cup 0 Heren 41 2 Black
Bruin Dames Cliff Maat Sneakers 36 Sneaker Steve Madden FnW8F

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black 41 Timberland Heren Cup Maat Alpine 2 0 Sneakers Adventure Oxford w8Ppqw4Fx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Mid 1 Force Maat 5 37 Gs Air Zwart Nike Kinderen xqtX4nq

Maak nu een afspraak


Authentic White Maat true Suede Unisex 45 Sneakers pig Scooter Vans pq1wdd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Black 0 Timberland Heren Adventure Cup 41 Maat Alpine Oxford 2

Maat 41 Grijs Sneakers 1 Max Nike Air groen wqYH6zF
outdoorjas rood Regatta volwassenen maat S bergonia Tw5gqa
2 Adventure Heren Black Oxford 41 Alpine 0 Timberland Cup Maat Sneakers