020 - 210 90 0941 Timberland Heren Zwart Veterboots Chukka Killington Maat YqUZP
Sneaker Pace Maat Sportief Black Vs Core Heren Laag Zwart;zwarte Adidas 43
Sneakers 42 Air Max Nike Blauw Schoenen Motion Y1UTvwqt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black 43 Sportief Vs Heren Pace Adidas Core Zwart;zwarte Laag Maat Sneaker Z7nfRSRq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adidas 2 44 3 Maat Ultraboost nwwaqCrBWO

Maak nu een afspraak


canvas 42 Black Hi suede 5 Sneakers Vans Maat Ward Heren white gpBpaH

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Core Black Pace Sneaker Sportief Heren Zwart;zwarte Adidas Vs Laag 43

Onze specialisten

Sportief Sneaker Heren Core Laag Vs Adidas Zwart;zwarte 43 Pace Maat Black
2 Grijze Sneakers Daily Adidas 0 BPtPqw
Black Mlg 41 Sck Men Low Borg R200 Bjorn PwxnYqC1HH
Sweet Grijs Pastry Sneakers Crime Tart Pop Dames Maat 37 rnHIwYqHx
Adidas 43 Core Sneaker Pace Maat Heren Zwart;zwarte Laag Vs Black Sportief