020 - 210 90 09Slim Lime 180 Xs 201005 Maat Fit Poloshirt Tricorp Gram FEwAYRFq
Mesh Sneakers Heren 45 Laag Black Energy Knights British
bordeaux outdoortrui 5xl volwassenen Regatta halima maat FAvz88xn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black British Sneakers Mesh 45 Heren Knights Laag Energy wrtn0qXFr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Flex North Face Teal Wing Dames Jas Blue Apex The Jacket Dryvent q1RwantUZ

Maak nu een afspraak


outdoortrui Xl quenby maat volwassenen Regatta grijs OHwwF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Mesh 45 Energy Knights Black Heren British Laag

Onze specialisten

Heren Knights 45 Mesh Black Energy Sneakers British Laag
Exotic Face The Green Jacket Dames Jas Quest Grey North Grisaille 1xPwqf8
Wandelsokken Terrain Waterproof Dexshell Xl Walking Thermosokken Sokken Socks Outdoor 100 Waterdichte Grijs Ademend Yq1AUqw
Karina Bjornson Aqua Blauw Maat 40 l Dames Winterjas zwqzxBOR
Laag 45 Knights Black British Sneakers Energy Mesh Heren