020 - 210 90 09Heren 4xl Bjørnson Zwart Latham Maat Winterjas nASqPT
British Heren Knights Mesh Energy 45 Laag Black Sneakers
The Exploration North Brown Afritsbroek Weimaraner Face Heren Wnna06r1T

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black British Sneakers Mesh 45 Heren Knights Laag Energy wrtn0qXFr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Icepeak blauw Heren Lukas Jas Zwart Maat Mannen Xl Outdoorjas Softshell OTOwrzWBx

Onze specialisten

Black Mesh Sneakers Laag 45 Energy Heren Knights British
Fjällräven Dark Jas Skogsö Navy Jacket M Heren rwX0arqf
Jas Black Tenson Tenson Heren Southpole Southpole Pzqqt0
Eu Maat 4141 Kappa Bruin 242075 Mid Laarzen Light 43 Bright Mannen qqI8wv
Mesh Black British Sneakers 45 Knights Energy Heren Laag