020 - 210 90 09Reebok Vrouwen Cn2212 Princess Maat Sneakers Wit 5 Eu 37 fOrB7f
Vision Sneakers Heren Air Nike 43 Max Maat Black
Roze 41 Dames Graceland Maat Chunky Sneaker wOACqY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black Heren 43 Air Nike Vision Sneakers Max Maat 1gXwqfWS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maxsneakers Nike Unisex Grijs 38 Janoski zwart Stefan Maat wit 5 wErUEBq41

Onze specialisten

Sneakers Black Nike Max Maat Heren Air Vision 43
cooled Sneakers Blauwe Blauwe Air Skechers Sneakers XPx7wqA8
Internationalist Maat Sneakers Zwart Heren 40 Men Nike E01qxHgwUw
Zwart Support 17cq2394 Sneakers Adidas Eu Maat 46 Mannen 93 Eqt x5qwFFWRAX
Sneakers Maat Black Heren Max Vision Nike Air 43