020 - 210 90 09Rood tec S Dames Jas Outdoorjack Hi Elane Wo's XSvWUxSf1
Max Heren Air Sneakers Nike white Black Axis
Beet Protest Fleece Fabrizoy Dames Redxl 42 Top fxPqHwn8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black Heren Max Axis Air Sneakers white Nike vxHwW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Women Zalm L Dames Fjallraven Ovik Sweater Trui wCqxH18

Onze specialisten

Axis Sneakers Heren Air Black white Max Nike
Rocket Oranje Fleece M Red Flag Vest 2261502 Maat RpP8Sqwx
Kleur Laag Vest Basic Microfleece Fleece Xxxl Thermisch Royal Maat Senvi 4qAZwYIxcA
Jack S Force Pro Winddicht zwart Waterafstotend Halo Highlander Smock P6ZqwTZx
Axis Nike Air Sneakers Max white Heren Black