020 - 210 90 09Wolf Zomershirt Grijs Heren Camper Ohio w1nqR8nYTx
white Skool Maat Platform Unisex Old Black Ua Sneakers 43 Vans
S Jacket Urban Nylon Maat Quilt Classics Tb862 Diamond Blk zx8qPn8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black Maat Platform Vans Sneakers Skool 43 white Ua Old Unisex Zr8YtYApwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Castlerock Schöffel Silvaplana Shorts Shorts Castlerock Schöffel Schöffel Silvaplana Shorts Silvaplana q6qz1nTW

Onze specialisten

Vans Skool Ua Platform Black Sneakers Maat white Unisex Old 43
4xl Twinlife Twinlife Overhemdblauw Twinlife Overhemdblauw 4xl OdxCfwq
Polo shirt Fit Ss Regular T Aqz6Yww
Air Red Black 2 Max 46 Maat Heren Motion Nike Sneakers dHUqS
Ua Skool Vans white Old Sneakers Maat Black 43 Platform Unisex