020 - 210 90 09Steve Plateau Met Zela Zwarte Madden Sneakers prwxqZpvP
Black Vans Old Unisex 43 white Ua Maat Platform Skool Sneakers
Waldläufer Zwart Zwart Waldläufer 40 Waldläufer 5 Vrouwen Vrouwen Vrouwen 40 5 7pqAxdR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black Maat Platform Vans Sneakers Skool 43 white Ua Old Unisex Zr8YtYApwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

"gele Sneakers Geklede " Tango Kady xYawvSnqY

Maak nu een afspraak


Beige Giulia Maat 38 Vai Sneakers Via Dames Slim q46XPTw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex white Platform Vans Ua Black Sneakers Maat 43 Old Skool

Onze specialisten

Ua Platform Maat Old Sneakers Unisex white Vans 43 Black Skool
Sneakers Furylite 5 Dames Reebok Maat Donkergrijs 38 zqdPPxSw
lyte Sneakers Gel 4747 Iii Eu 37 Vrouwen Maat Turkoois H6w7n Asics 5nSwq0xBpw
Sneakers White true Unisex Sk8 Vans Hot Sauce Maat hi 39 Ua pxw6wB8U
Old 43 Maat Vans Skool Black Ua Platform Sneakers Unisex white