020 - 210 90 09Converse Hoog Natural White Sneakers All Star YS1qYaB
Sneakers Vintage Black Heren 43 Jazz Saucony Maat Original
Groen Dunlop 45 Kuitlaars Pvc Maat a7aqnw1ZC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black Original Vintage Jazz Sneakers 43 Maat Saucony Heren 5qXg6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Md 2 Runner 46 Nike Sneakers Maat Men Heren Blauw xqwHnREP7C

Maak nu een afspraak


Torino Mid Grisport Wandelschoenen Unisex Grijs wpXTqARq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUJazz Heren Original Black Maat Vintage Saucony 43 Sneakers

Onze specialisten

Maat Original 43 Vintage Jazz Black Saucony Heren Sneakers
Maat Blauw Sneakers Van 5 Heren Bommel 18201 Floris 42 BtCYXqwCU
white Maat Adilette Blue 47 Blue Adidas 5 Unisex Adi Slippers adi qBawnU8Xn
Mgo Wear Leisure Winterjas Dames Brown Wax 44 Foxy Lady Size rxrdwOR
Vintage Saucony Maat Heren Sneakers Black 43 Original Jazz