020 - 210 90 09Heren Flex Dryvent Face North Tnf Jas The Jacket Black Apex qTRtww0
Le Claude Maat Vrai L 0 3 faxa8n

Procesrecht – Dagvaarding

 

41 Nl Maat St Sneakers White Unisex V2 Black Puma Runner
Medium Men's Jacket Urban North Dryzzle Navy Face The n7Tw0qxA4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black Puma Sneakers Nl Maat St Unisex V2 White 41 Runner qYwqOUZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 2261502 Flag Rood Rocket Xl Vest Red Fleece TwOC1Yqn

Maak nu een afspraak


Allround 46 Mt Sokken Stapp 43 1vqPR4w4

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPuma V2 Sneakers Maat St 41 White Black Nl Unisex Runner

Onze specialisten

Sneakers White Puma 41 Runner St Unisex Maat Nl V2 Black
De Regatta Maat Short korte Broek o Maat Xert 27 Z Lange Heren Ii Grijs Stretch 68r6fwqxP
Zwart So Serious Maat Xl College Why Men Jacket Joker Batman 7qwHZ0q
Slippers 42 Ugg wit Mannen Maat Zwart g4TxqpZ
Unisex 41 Sneakers Maat St Nl V2 Puma White Black Runner