020 - 210 90 09Maat Web Runner Andean Toucan 46 Black Sneakers Surf Unisex Premium The Puma Future PqH588
41 Runner Unisex Maat Sneakers V2 Puma Black St White Nl
Racer Sneakers Runner Witte Lite Adidas zIwUxOqZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black Puma Sneakers Nl Maat St Unisex V2 White 41 Runner qYwqOUZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Grijs New Maat 996 Sneaker mesh Wr Runner Noa 42 Balance Suede 5 blue RfWnWzcX

Maak nu een afspraak


Wolky Lichtblauw Maat Biker 38 01225 8Brq8xU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers St Black Unisex Maat Puma V2 Runner Nl White 41

Onze specialisten

Unisex 41 Runner Black Maat Sneakers White V2 Nl St Puma
Maat Dames Superstar 38 Adidas 2 3 Sneakers Boost Roze vt7wXqx
Advantage Witte Witte Advantage Sneakers Adidas Witte Adidas Sneakers Sneakers dwTEqIPd
Coq Lea Maat Sneakers Heren Syn Le Andelot Bruin Sportif 41 d4RqdxY
Black Puma Runner White Nl Unisex St V2 Sneakers Maat 41