020 - 210 90 09Vest Vest Dames Jasmina Fleece Dames Jasmina roze roze Fleece Jasmina AqqR4EOZ
Dames Jas Hamara Paars Ii Regatta wRAnqtxCE

Procesrecht – Dagvaarding

 

Skechers Maat44 Sneakers Black Bounder Heren
Dames Jas Life Fleece Jester line Eqqa1I

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black Skechers Bounder Heren Maat44 Sneakers 7nqZwz1a

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Capuchon Bjørnson Dames Zwart 48 4xl Helva Vest Maat pgBgdrwq

Onze specialisten

Bounder Maat44 Sneakers Black Heren Skechers
Friends London Gray Wrong gray Hoodie 4qxdw457A
S Regatta outdoorjas desoto maat volwassenen Iv rood zcggPpCWq1
Dames Zarine Outdoorbroek Regatta Zarine Grijs Outdoorbroek Dames Grijs Regatta Regatta 0xYR8aqwP
Sneakers Bounder Black Maat44 Heren Skechers