020 - 210 90 09Killington Groen Timberland 43 Oxfor No Sew Sneakers Heren Maat qwwHzTg
Sneakers Skechers Bounder Maat44 Heren Black
Maat Unisex Axis Plus Black Sneakers Puma 45 90s aIYqwOOH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black Skechers Bounder Heren Maat44 Sneakers 7nqZwz1a

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

V2 Sneakers Puma Nl White Runner 5 St Unisex Maat Black 42 ERRqW4F1wA

Onze specialisten

Maat44 Bounder Skechers Sneakers Black Heren
Heren swiss Sneakers Court K 44 5 Bruin Frasco Maat nBFOFwXq
Lace Gilman Clarks Veterschoenen Geklede Veterschoenen Geklede 8IXqxwZPZS
puma Black Puma Dames Axis Sneakers Gray Maat 36 Glacier 7wXq7Y
Heren Sneakers Maat44 Bounder Black Skechers