020 - 210 90 09Mid Tiben Wandelschoenen Travel Bruin Grisport 76wq545Z
Black Sneakers white Hoog Star Converse All
Lite Heren Maat Teva Sandalen 47 Zwart Fi Terra vCwH8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black Star All Hoog Converse Sneakers white 6I5qdcqp4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Klein F1197 Heren Maat Zwart Laag ibrahim Calvin Blk 44 Gekleed Sneaker 5BcqxHd

Onze specialisten

white Sneakers Star Converse All Black Hoog
Converse Rood All Ox Sneakers Star 37 787Iwqrv
Mannen zwart 1 Lunar Paars Nike Force '17sneakers 42 Maat Duckboot qP6BpwnT
Blauw Bradley Maat Mephisto 44 Mephisto Bradley qZHOwx8p
Black white Converse Hoog Sneakers Star All