020 - 210 90 095 Maat Gabor Sneakers Dames 40 464 Beige 1q0YR
Wandelschoenen Heren Magnet 3d Salomon Gtx® Black Xa Pro
Sleehak Comfort Bronzen Met Gabor Sneakers fv8qR1y

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black Wandelschoenen 3d Gtx® Salomon Pro Heren Xa Magnet nFqwPTR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Runners Flow Questar Adidas "witte " Rp1dCx

Onze specialisten

Wandelschoenen Pro Xa Black Salomon 3d Heren Gtx® Magnet
Maat Veterschoenen Dames Gabor Gabor Dames 36 Maat Veterschoenen Gabor Dames 36 Veterschoenen npxwHA5f
Maat Blauw D5800 Vrouwen Rieker 41 19 fq7ICt
42 Eu Mannen Puma Sneakers Maat 01 Motorsport Cat 305986 Drift Bmw 7 Marineblauw 7C67HqP0
Gtx® Wandelschoenen Xa Salomon Magnet 3d Pro Heren Black