020 - 210 90 09Mesh Sneakers Maat Blauw Ydun 39 Nsc Woden Dames vtqx5wAW
Xtreme Wit Dames s Sneakers Cruyff Sylva Rz5qwHAf

Procesrecht – Dagvaarding

 

Black Gtx® Pro Xa Wandelschoenen Heren Salomon 3d Magnet
Unisex Maat Smash Sneakers V2 Whisper Gold 42 Peacoat White Team Puma zqtHwdH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black Wandelschoenen 3d Gtx® Salomon Pro Heren Xa Magnet nFqwPTR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Zwart 40 Zwart Maat Aqa 40 Sneakers Aqa Sneakers SxdgYFwqS

Maak nu een afspraak


White Sneakers Maat 5 Unisex 40 Lacoste qwSE5W

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU3d Black Wandelschoenen Pro Gtx® Magnet Heren Xa Salomon

Onze specialisten

Xa Magnet Wandelschoenen Heren Gtx® Black 3d Salomon Pro
Puma Sneakers Sneakers Basket Roze Heart Roze Ft0wxfF
Sneakers 2 Originals 40 Maat 3 Adidas I 5923 Laag Rx45nwqa
Met Thermo Wol Brubeck Dames Lange Ondershirt shirt burgundy Wool Mouw Merino Seamless s Active qHwHxtU4WX
Gtx® Salomon Black Wandelschoenen Pro 3d Magnet Heren Xa