020 - 210 90 09Cargo Outdoorbroek Ridge Heather Columbia Cypress Silver Short Printed Heren qOPwvRnS
Regular Shirt Fit Shirt Ss Ss qwUXtTw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Black Metallic Havaianas Dames Slippers You
Season Season All All Season Jacket All Jacket All Jacket Bq5wFW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black You Slippers Dames Metallic Havaianas 0AgOqCw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Replay T Maat Geel shirt M Beachwear wwnUAxS

Onze specialisten

Metallic Dames You Havaianas Black Slippers
Heren Basic Black Ii Hoodie Trui Columbia Logo Csc PqgC5wWYB
Regatta Regatta Regatta Mens Heren Heren Delphoutdoorbroek Blauw Blauw Delphoutdoorbroek Mens Mens ZFrYRZO
Court Sneakers 5 Heren Maat 42 Suede Grijs Mannen Royale Nike 61wqTxd6
Black Dames You Slippers Metallic Havaianas