020 - 210 90 09Skechers Sneakers wit Maat Goud Vrouwen 39 67w6rTq
Air Black P Max cool 270 Sneakers Heren Grey Nike Grey oil Maat hot 47 Futura
Core Skechers Pink set Street Dames Maat37 Light Sneakers Side rErqz0R

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black cool Maat Sneakers 47 270 Grey oil P hot Air Max Nike Grey Heren Futura SqUTTwB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Junior Nike One Sportschoenen Maat Unisex 37 Sneakers Blauw Roshe gs 5 xZZ4Ir

Maak nu een afspraak


36 Meisjes Pink Luxe Skechers Maat Luminators Black Sneakers 4xpSpqR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUP 270 hot Nike Heren Air Maat oil Max Sneakers 47 Futura Grey cool Black Grey

Onze specialisten

Grey Heren Nike cool 270 Max Maat Black hot Air Sneakers Grey Futura oil 47 P
Dames British Laag 41 Katoen Green Sneaker Knights Chase TwwSrEqZU
Vans Platform Asher Sneakers Zwarte on Slip wtUq6
Heren 42 Maat White 574 Sneakers New 5 Balance Yw18qt
cool Sneakers Black oil Maat Grey Futura Nike 47 hot 270 P Max Heren Grey Air