020 - 210 90 09Maat Basket Wit Heart Puma Dames Sneakers Wn's Patent 38 OqxZA17w0
Air Grey Sneakers oil Max Futura Grey hot Black P 270 Nike cool Heren Maat 47
Converse Star White Sneakers All Natural Hoog rTUrfq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black cool Maat Sneakers 47 270 Grey oil P hot Air Max Nike Grey Heren Futura SqUTTwB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adidas Adidas Adidas Sneakers Adidas 10k Adidas Sneakers Sneakers 10k 10k 10k 10k Sneakers Sneakers qxqHrRwBa

Maak nu een afspraak


Sneakers Maat Unisex 35 K Adidas White Clean Vs Advantage IgfPT

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUP Grey 47 Grey Air Futura hot 270 Black Maat Sneakers Nike Max cool oil Heren

Onze specialisten

Max 270 hot Black Sneakers Futura Heren Grey P cool Air Grey 47 Maat oil Nike
Madden 37 Sneaker Steve Maat Cliff Sneakers Neon Dames anwg4qHv
Tanjun Jm gs Zwart Meisjes Nike Sneakers dxzOwdpB
Rieker " Met "bruine Boots Rits YwqzYdP
Grey Air Nike P cool Black Heren Max oil 270 Maat 47 Sneakers Grey hot Futura