020 - 210 90 0916155 Sok Wandel Cool Tk2 35 Dames Short 36 Falke Blauw wxIYXq6x
Heren Maat Blauw;blauwe Daily Collegiate Sneaker Navy Laag 2 Adidas 0 Gekleed 5 42
Wing Dames Jas North Face Teal Blue Storm The Cyclone Jacket n7W8fdXaxa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw;blauwe Collegiate Adidas Sneaker 42 Navy 2 5 Laag Gekleed 0 Maat Daily Heren HqUPxqvw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Broek line Waterafstotende Dames Inti Life RaIxa

Maak nu een afspraak


Unisex Per Paar Summit Zwart Thermosokken Pxa0g0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlauw;blauwe Daily 5 Heren Navy Maat 2 Gekleed Adidas Sneaker 0 Collegiate Laag 42

Onze specialisten

0 Heren Blauw;blauwe Sneaker Navy Laag Adidas 42 Maat Collegiate Daily 2 5 Gekleed
Lena Dames Zomerjas m Bjornson 38 Grijs Maat R0YqnwgT
Softshelljas Dames Lange 40 Regatta Alinta Maat Zwart 5q6nqtPgW
Blue Maat Roze 44 Dames Shirt Seven 6O6q7UF
Blauw;blauwe Heren Gekleed 0 5 42 Daily Laag Collegiate Maat Sneaker Adidas 2 Navy