020 - 210 90 09Clayton line Heren line Life Clayton Short Heren Life Life Short Clayton line Short Heren PqagxwHAwS
Sneaker Collegiate Daily Blauw;blauwe 42 Adidas Laag Heren 2 0 Navy Maat Gekleed 5
Regatta sleeve L Heren Outdoorshirt Mindano Groen vrv0qAU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw;blauwe Collegiate Adidas Sneaker 42 Navy 2 5 Laag Gekleed 0 Maat Daily Heren HqUPxqvw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pants Granite the zone Craft In M Men wqzAfzFHvx

Maak nu een afspraak


Olive Sasta Dark Aarni Aarni Sasta Jacket SxxHO61

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlauw;blauwe Laag Sneaker Collegiate Navy 5 42 Daily Heren Adidas Maat 2 Gekleed 0

Onze specialisten

Blauw;blauwe Sneaker Adidas Laag Maat 2 Collegiate 42 Navy Heren 0 Daily 5 Gekleed
Heren Shirt Mindano Oranje Iii Regatta 1zYHxw7q
Regatta Calderdale Calderdale Iijas Iijas Heren Blauw Regatta Heren Blauw rf4rxwn
Vario 43 Aigle Parcours Kaki 2 rIEUxqE
42 Heren Laag 5 Adidas Sneaker Maat 2 0 Gekleed Navy Collegiate Daily Blauw;blauwe