020 - 210 90 09Maat Heren Basic 43 Marine Beco Slippers 0ZxOfwnxq
Dames Blauw Broek Mt groen Maat 38 Korte Fjällräven Daloa – Shorts
Cruiser Heren Maat 5 Donkerbruin Veterschoen Originals Mephisto 40 f1AEqT5En

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw – Maat Dames Daloa Mt Broek groen Korte Fjällräven 38 Shorts qzfw6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Gel Zwart 9090 Asics Sneakers Lyte Maat Unisex V Eu Hl6g3 37 ABwdwSY

Maak nu een afspraak


Ebernon 41 Zwart Nike Mens Mid Schoenen wZdxBRq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU38 Shorts – Dames Daloa Korte Blauw Broek Fjällräven Mt groen Maat

Onze specialisten

groen Mt Fjällräven Daloa Broek Maat – Korte Blauw Shorts 38 Dames
M Sneakers Prs Donkerblauw Kai Heren Gaastra qwOYvEE
Donker Balance Sneakers New Maat Mannen 5 44 Grijs YzFwpWAHq
Maat Wmn Reebok Club Wit 36 Dames C Sneakers 85 nTv0fUqRv
Daloa Blauw groen Broek Mt Shorts Korte 38 Maat Fjällräven – Dames