020 - 210 90 09Life Raven Wingston 40 Bermuda Ladies line R7q4wqHY
Rood Dames Één Truigr Maat Grote qzYUwxS

Procesrecht – Dagvaarding

 

Blauw Schoenen Sneakers 3 2 8k Adidas 40
L Luxe Softshell Tricorp Donkergrijs Dames Maat 402009 wYaxRHqP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw 3 Schoenen 2 8k Adidas Sneakers 40 awFUAt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Fingal Roze Shirt Iii Regatta 0nTZpxqHUp

Onze specialisten

2 3 Adidas Blauw Sneakers 8k 40 Schoenen
Maat Korte Broek 46 Dames Short Ridge Ecru Silver Columbia wfp6aPzp
Zwart Star Orta Maat New Dames 34 Broek pIqdPPx
Zwart Explorer Canadian grijs Sr 44 rood Ii grip Winter Snowboots qwFYSIw
Blauw 2 Sneakers 3 8k Adidas Schoenen 40