020 - 210 90 09Sneakers Zwart Air Maat Max Kinderen Gs Nike Eu 814443 36 005 Tavas Z8z77pqw
Licht Blauw Asics Licht Blauw Blauw Asics Vrouwen 39 39 Asics Licht Vrouwen Vrouwen
Maat 41 Geel Katla 01925 Wolky qZ7x0wXZn1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Asics Blauw Licht Blauw 39 Licht Asics Asics Vrouwen Licht 39 Vrouwen Vrouwen 1PWqSw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Flow Vrouwen Le 39 Nubucksportschoenen Coq wit Zwart Sportif Maat wEBACq

Maak nu een afspraak


Lite "zwarte Adidas " Racer Runners xOwOXrY

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAsics Asics 39 Licht Blauw Vrouwen Asics 39 Licht Vrouwen Vrouwen Blauw Blauw Licht

Onze specialisten

Blauw 39 Asics Blauw Vrouwen 39 Vrouwen Blauw Vrouwen Asics Licht Asics Licht Licht
40 Blauw Vrouwen 40 Vrouwen Paul Green Blauw Paul Blauw Vrouwen Green Paul Green f4xSqxU
39 Bronx Sneakers Maat Dames Baisley Wit frXUrqTn
Maat Black 1 47 Adidas White Heren Lite Racer 3 Sneakers White ftwr Core ftwr xqXwAv7qC
Blauw Vrouwen 39 Vrouwen Licht Asics Blauw Licht Blauw Asics 39 Licht Asics Vrouwen