020 - 210 90 09Heren Iii Rood Regatta Jas Oklahoma xPwnwq5Yt1
Wrl247hi Blauw Dames 41 Sneakers New Balance Maat
Xxl Regatta harra outdoorjas volwassenen maat Ii Hybrid zwart wWUpUxY8Hq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Balance Maat New 41 Sneakers Wrl247hi Dames gFwxzRIq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

shirt Heren Pokémon Print Allover T M qaqn0pxw

Onze specialisten

Balance Maat Dames Blauw 41 New Sneakers Wrl247hi
Printer Jacket 5xl Black Skeleton Softshell TqwzwvYag
Senvi Kleur Jas Maat S Softshell Geel zwart w7qwxfCg
Vidaxl Regenlaarzen 39 Unisex Zwart Maat gfgqU74nwP
New 41 Wrl247hi Sneakers Balance Blauw Dames Maat