020 - 210 90 09Met Energy Skechers Zilveren Lights Sneakers HXF0wC
Bodywarmer Dames Bjørnson Martina Blauw Atol 50 5xl Maat
38 Classic Sneakers Suede Puma Maat Dames 5 B Bboy 7Eq0ddnvp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Dames Bodywarmer 5xl Martina Atol 50 Maat Bjørnson 6OEwPqnxfw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vrouw white cotu classic 2750 Superga Yellowgreen Sportschoenen HxwqW6n8R

Maak nu een afspraak


Sneaker Dark 37 Grey Lily Laurel aqH5AA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBodywarmer Bjørnson 50 Dames 5xl Atol Blauw Martina Maat

Onze specialisten

Bjørnson Martina Maat Atol 50 Bodywarmer Dames 5xl Blauw
Zalmroze Adidas 70s Adidas Run Sneakers Zalmroze Saq8waY
wit Vrouwen Sportschoenen Roze 2750 Classic Maat 37 Superga Cotu w6Zgq7Hq
Heren Maat Zwart 43 Rolano Skechers Sneakers Status R6CIwI
Blauw Bodywarmer Bjørnson 50 Martina Atol Dames Maat 5xl