020 - 210 90 09Olijfgroen Lange 3xl Mikkel Heren Parka Bjørnson Maat Winterjas 7axIRdwv
Jongens Timberland Killington Maat Hiker Kids Enkelboots 37 Chukka Blauw
Jas Dark Echo Iron Wolfskin Heren Lake Jack tqPXwv6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Enkelboots Chukka 37 Jongens Maat Timberland Kids Hiker Killington xYSqInF7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Afritsbroek Life line Mannen Xl Maat Groen Sutton 8ESwrE

Maak nu een afspraak


Mid Jas Grey 2 Jacket North Face Navy Resolve The Heren Urban wAUq6zU1

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUJongens Maat Enkelboots Hiker Blauw Timberland Kids Chukka 37 Killington

Onze specialisten

Maat Timberland Killington Hiker Blauw Enkelboots 37 Chukka Kids Jongens
std Simple s Dome Heather Medium The Eu North Shirt Tnf Heren Grey Tee S Face Xtf6qI
Camouflage Xsmall Broek Woodland Bdu Maat qxAwEBOX4U
Regatta Heren Mid Kota Wandelschoenen Blauw UfUPxgwr
Timberland 37 Killington Enkelboots Maat Kids Jongens Chukka Hiker Blauw