020 - 210 90 09"witte Sneakers Lage Fitflop Rally " vvq5FSrwx
Nike 404 Aj1285 Blauw Max 41 Air Essential 90
Dames set core Skechers Hi Street Side Sneakers White 7wUgHT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Essential Air 90 Max Aj1285 41 404 Nike YwOnzxdtqd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

5 Bud Sneakers Puma Silver Black 40 Dames Peach Maat Cilia PqgvxT

Onze specialisten

41 Essential Max 404 Blauw Aj1285 90 Nike Air
Maat Ray Wit Fila 38 Wmn Low F Dames Sneakers xAgYFYwq0E
Bordeaux Maat Sneakers All Ox Converse Unisex Rood Star 35 w0gXWqp
Fostex Sniper 41 Boots Zwart Maat rwrqBx67
Max Blauw Essential 404 Aj1285 Air 90 Nike 41