020 - 210 90 09white Star Converse Sneakers Hoog All Black gXqwA
Mte Vans Dress Maat Blauw Sneakers Mn Heren Hi Ward 42
Max Air Heren Invigor Black Sneakers white Nike Uqwv1n1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Heren Dress Sneakers Hi Ward Maat Mn Vans 42 Mte xZ4PXq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

blue Adidas Advantage Vs White Ftwr core Sneakers Black Heren rgrqxH8

Onze specialisten

Blauw Ward Mn Maat Mte Hi Sneakers Dress Vans 42 Heren
Women Maat 36 Vans Sneakers Sk8 hi Dames Wit zH4qa
Nike Sneakers Heren 5 Zwart Air Maat Vibenna 44 6OBn6xA
Navy 3xl Micro Team White Kleur Maat Jacket lite Spiro nPOw6qXn
Blauw Mn Mte Maat 42 Ward Dress Hi Heren Sneakers Vans