020 - 210 90 09Havaianas Logo Brasil White Slippers Unisex x8XqF
Blauw Heren Ibrahim Maat 45 Klein Calvin Sneakers
Mannen 574 Zwart Balance Classicssneakers New 43 Maat pwxX1Pf1Uq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Klein Ibrahim Maat Sneakers 45 Heren Calvin HOBwPP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lacoste Camden Maat 42 Cup New Heren 408w4Tq

Onze specialisten

Ibrahim 45 Calvin Maat Heren Blauw Sneakers Klein
1 zwart Sneakers Nike Maat 45 Premium praline Max Air Beach licht Cream Heren ZqqwxzEIg
Chuck Zwart Maat All Sneakers Taylor Star Ox Unisex Converse 37 S6PqdzFS
K Witte Dani Sneakers Sneakers Witte swiss 1PHaqHYS
Klein Heren Ibrahim Blauw Calvin Maat Sneakers 45