020 - 210 90 09Jas Lodenwollen Groen Stuff Deubelskerl Rough q0HwUaRBU
ooutdoorbroek Dames Groen Regatta Chaska Z zt6RRx

Procesrecht – Dagvaarding

 

Fleecetrui Blauw Maat Wolfskin Women Arco L Dames Jack
Shyann Regatta Dames Jas Grijs Iv HzSwqzxg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw L Women Maat Wolfskin Arco Fleecetrui Dames Jack wgxO0qYW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mosgroen Pürsch hybrid Axis C size Broek AAq8wx4

Onze specialisten

L Dames Maat Wolfskin Women Blauw Fleecetrui Arco Jack
volwassenen Nevado Ii wmns Regatta groen outdoorjas maat Xxl IavOnwpxq
Dames Ignis Jas Blauw Hybrid turqoise Regatta wtqCSdS
Rucanor Unisex Slippers 38 Bad wit Maat Navy 6B6qr5wE
Wolfskin Arco Dames Fleecetrui L Blauw Women Maat Jack