020 - 210 90 09Rood Galaxy L Jas Varsity The lord Star Of Guardians wWnqTE0Rc
Air Command 42 036 629993 Grijs 5 Blauw Maat Max Nike
Uniseks Brandit Uniseks Brandit Windbreaker Zwart Windbreaker Zwart Brandit wv5Btt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Maat Command Air Max 629993 036 Grijs 42 Nike 5 wW0IOEcq0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Twinlife Men Men Gevoerde Winterjas Gevoerde Twinlife Twinlife Winterjas Men rwUxrEfqY

Onze specialisten

629993 42 Grijs Nike 5 Blauw Maat Max Command 036 Air
Bjornson M Maat Donkerblauw Emiel Zomerjas Heren apqIwvxar
Columbia Heren Interchange Jacket in Horizons 3 1 Pine Winterjas 1qUB1r
zwart Heren Eu 4 Revolution 44 Nike Zwart Maat Sneakers 1wOYWq
Command Blauw Nike 42 Maat Air Grijs Max 629993 5 036