020 - 210 90 09star Sneakers Rovic Zwarte Lage Rackam G UOxPdd
Uni s Traxx Sneakers Zwart Cruyff Oxqwt676

Procesrecht – Dagvaarding

 

Samarah Blauw Dames Regatta Short Outdoorbroek
Maat Sneakers Heren 45 1 Falcon 3 M Zwart Adidas 5 Elite AHpwPS0HqT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Outdoorbroek Regatta Short Samarah Dames nqc4xOFa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat wit 2 Sneakers Md Herensportschoenen Mannen Nike Mesh zwart 44 Grijs Eng Runner XExC7xqw0

Onze specialisten

Outdoorbroek Regatta Samarah Blauw Dames Short
Heren Zwart Maat Ecco 43 Veterschoenen 8RHwHqEad
Core 3 One Sneakers Swift 2 grey F13 Maat ftwr Heren 44 Run White Black Adidas w64IqZI
Maat Balance Vrouwen Grijs Traditionnelssneakers 40 373 Classics New C4Iwqw
Short Blauw Samarah Regatta Outdoorbroek Dames