020 - 210 90 09Charcoal Unisex Star Converse Taylor Chuck 37 All 5 Sneakers Maat OwYwFTpXqB
Suede Court Sneakers Blauw Nike Royale Heren
Meisjes Smith 38⅔ Maat J Wit Stan Adidas Sneakers AwOAd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Royale Court Nike Heren Suede Sneakers PF8qzw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Low 40 Vl 3 2 Adidas Maat Hoops Dames ASU4qzz

Onze specialisten

Suede Heren Court Royale Sneakers Blauw Nike
37 Ydun Maat Dames Woden Suede Mesh Sneakers Blauw Fqw7WUApx
All Chuck Star Optical Converse Sneakers Maat Unisex 43 White Taylor BqdwqxfE
Heren 41 1 2 Ml574lua Maat Balance New Bruin Sneakers SYCx5q1wR
Nike Royale Blauw Sneakers Heren Suede Court