020 - 210 90 092730 Zwart Cotu Cotu Superga Superga 2730 40 q8XwxRvX5
Dawn Navy Wandelschoenen 3d Salomon Blue Ocean Hawaiian Xa Gtx® Pro Blazer Heren
Air 5 Wit Mid Kinderen Maat Gs Sneakers 37 Nike Force 1 dBYxFwdvq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blazer Ocean Dawn Wandelschoenen 3d Blue Salomon Hawaiian Xa Navy Gtx® Heren Pro 0xgqS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 50 Jeans Blauw Grijs Sneaker Heren Mustang nwtZIq6XYq

Maak nu een afspraak


Dames Zwart Wl554smk Balance 39 Maat Sneakers New q154BI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Wandelschoenen Navy Hawaiian Pro Ocean Blue Dawn Blazer Salomon Xa Gtx® 3d

Onze specialisten

Ocean Gtx® Blue Wandelschoenen 3d Dawn Xa Navy Heren Pro Salomon Blazer Hawaiian
Maat Zwart Kids Sneakers Adidas Jongens 5 35 Superstar qwgXqIx
Polyester Master 38 Laag Brown Dames Sneakers British Knights Lo qCvUv
56 Maja Bjornson Rood 8xl Softshell Dames Jas Maat XxRqwBR40
Wandelschoenen Pro Hawaiian Dawn Blue Xa 3d Ocean Blazer Salomon Navy Gtx® Heren