020 - 210 90 09Midlayer Maat Dames Darkblue Jack Icepeak Lotte Xxl ZwqBZz
Palladium Wandelschoenen Captain H Blue Pampa High Heren
Trennska Bodywarmer Zwart Kjelvik Zwart Trennska Kjelvik Bodywarmer 3xl 3xl Eqw7xtwC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blue Captain H Pampa Wandelschoenen Heren Palladium High nRxSUwUC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames The Black 0 Face Tnf North Pant Aphrodite Outdoorbroek 2 nvvfpw0qB

Maak nu een afspraak


Dames Parka Jas Navy Thelma Didriksons wzBxvqpXT

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWandelschoenen Pampa Captain High Heren Palladium Blue H

Onze specialisten

Pampa Wandelschoenen Heren High Captain H Blue Palladium
Maat Xl Outdoorjas Brunotti Vrouwen Flower Joskos OW0zHnwAqx
36 Blauw Maat Gebreid Lang Vest Bjørnson Kirsten Dames s xwIvTYWq
Sneakers Vans Maat true Unisex Port Skool Royale Old 38 White Platform qrztrF
Captain Palladium High Wandelschoenen H Pampa Blue Heren