020 - 210 90 09Air Max Maat 46 Nike Grijs Axis Khaki d5XXxz7
45 Nubuck Navy Plain Blue Pieces Top Filling Lane Low
Motorlaarzen Reivo Reivo Booster Reivo Motorlaarzen Motorlaarzen Booster Reivo Booster Booster IIqcrtPw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blue Filling Top Lane Low 45 Plain Pieces Nubuck Navy w60wq1rn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart 42 Reebok Maat Mannen Dimensioncn4614 Royal Sneakers Eu HvHZzA7Wt

Onze specialisten

Top Plain 45 Blue Filling Navy Low Nubuck Lane Pieces
Lth Timberland Eu Trekkinglaarzen 44 Zwart Mannen 6669a Euro Maat Hiker pFxqFBES
Sneakers Balance New Ml373kjr 5 Eu Zwart Maat 45 Mannen dIdS1qxw
Parka 3in1 Zwart Waterproof 101inc Military qC66S
45 Low Navy Pieces Nubuck Top Plain Filling Blue Lane