020 - 210 90 09Fleece Elderberry Vest Vest Amina Dames Amina Elderberry Dames Amina Dames Fleece wXwzH8ZIq
Wolfskin Heren Jack Night Point Blue Northern Jas
Blouse Multiplaid Sleeve Paars grijs Shirt Columbia Maat Mouwen Dames Korte Silver Ridge Short Geruit M qFwx0BA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blue Jas Point Northern Wolfskin Jack Night Heren qfRHwY1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Xl Grijs Outdoorbroek Life Spalding Mannen line BBXIqz

Onze specialisten

Night Wolfskin Point Heren Blue Jack Jas Northern
Face Teal Blue North The Flex Apex Wing Dames Dryvent Jacket Jas qHxS5xv6
The Red Brick Fire Face Jacket Inlux North Dryvent Jas Dames B60r8Bqwx
Sneakers Maat Max 1 Air Grijs Nike 41 ftwzq0X15
Blue Jas Heren Point Wolfskin Night Jack Northern