020 - 210 90 09Maat 40 Dames Helva Bjørnson Vest l Grijs Capuchon qw7TSvI8
Wandelschoenen Heren Lowa Size 44 Gtx Grey Sirkos Blue
Face Cyclone Jacket Tnf The Jas North Dames Black 5qwc6aS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blue Sirkos Gtx Wandelschoenen Size 44 Grey Lowa Heren qHZvwP7nP4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fuchsia Kapuchon Maat Dames 40 Papillon Met Trui 6qI6g

Onze specialisten

Blue Grey 44 Size Heren Wandelschoenen Sirkos Gtx Lowa
Sokken Darn Darn Bosgroen Toughâ Toughâ Hunter dSw5FIq
Calandra Regatta Outdoortrui Dames Calandra Outdoortrui Zwart Zwart Regatta Calandra Regatta Outdoortrui Dames Dames Zwart Uax6qw
Bjornson Vest 40 Dames Swann Reversible Maat Roze Wijnrood ppazn1r
Gtx Wandelschoenen Heren 44 Size Sirkos Blue Lowa Grey