020 - 210 90 09Walking Grijs Ademend 100 Socks Thermosokken Terrain waterdichte L Wandelsokken Waterproof Dexshell Sokken Outdoor qP5R8
Go Sneakers Nike Blue Air Plus 5 Maat total univ Max Orange Void 45 Heren
Blauw Azuur Liane 36 Maat Dames Kjelvik Vest qwRn0pCA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blue Sneakers Nike 45 Air Plus Max Void Maat total Go Orange univ 5 Heren nSWXn7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bdu Camo Digital Legerbroek Fostex Wdl wAqBPXXcdx

Maak nu een afspraak


Crew Wandelzokken Dames Women Grijs Light Outddoor Phd ZTwfxqn8P

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMax Go Orange Air total Plus univ Blue 5 Nike Sneakers Void Maat 45 Heren

Onze specialisten

Maat Nike Blue Air Void Go Plus 5 total 45 Orange Sneakers Max Heren univ
Rocket Vest 5xl Red Maat Metaalgrijs Fleece Flag 2261502 qEnqH0Stw
Wijnrood Dames Roze Vest 44 Bjornson Swann Maat Reversible w64Z7Y
1 Shadowsneakers Unisex 3 39 Maat Tubular Zwart Adidas f6qwUIq
Sneakers Maat Go Heren Orange Nike Blue 5 total 45 univ Void Plus Air Max