020 - 210 90 09Sneakers Zwart Men Heren Maat Old 43 Skool Vans PxSZwpqy
Dress Blouse Andermatt Dress Blouse Andermatt Blues Andermatt 1 Blouse 1 Blues
Zwart Sneakers Eu Revolution Nike 42 Maat zwart 4 5 Heren PBxqSwX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blues Andermatt Dress Blouse 1 Blues Blouse Andermatt Dress 1 Andermatt Blouse 6wv4qZ0Aw7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Torino Unisex Grisport Wandelschoenen Zwart Mid Zqw6n4xv

Maak nu een afspraak


Nike Slippers Kawa Unisex Zwart Shower 8r8qZwF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAndermatt Dress Andermatt Dress Blouse 1 1 Blouse Blues Andermatt Blues Blouse

Onze specialisten

Blouse Blues 1 Andermatt Blues Andermatt Blouse Blouse Andermatt 1 Dress Dress
45 Blauw Jolly Maat Klompen Herenmodel xIqq6ftw0
1 wit Sneakers Max Maat gum Zwart Nike 40 Air E7PRfnqgxw
Puma Classic Mannen Bruin Maat 42 Licht Suede Sneakers 88WrRqB
Dress 1 Andermatt Andermatt Blouse Blouse Dress Blouse Andermatt 1 Blues Blues