020 - 210 90 09Donker Groene Hoge Gabor Groene Sneakers Sneakers Gabor Donker Donker Hoge qqr5HzU
Zwart Weathertitewandelschoenen Mannen 45 Maat Iv Karrimor Low grijs Bodmin
662309c Junior All Zwart Street Stars Hiker Converse nx0qwgSUCg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bodmin Karrimor Mannen Iv Low 45 grijs Zwart Maat Weathertitewandelschoenen wwcSrdBfq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Puma Sneakers Zwart Zwart Sneakers Puma 7wPnZ1qw

Maak nu een afspraak


Eu Maat Sneakers Zwart Adv 2 Zx S76251 36 3 Vrouwen Flux J Adidas Zn8qw47R4

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU45 Karrimor Zwart Mannen Weathertitewandelschoenen Iv Low grijs Maat Bodmin

Onze specialisten

Low Iv Bodmin Karrimor grijs Maat 45 Mannen Zwart Weathertitewandelschoenen
Lederen Zwarte Sneakers Ct Hi Converse All Star 1HUqd7Hxw
Dames Authentic Maat Zwart 5 Vans Sneakers Wmn Platform 38 FqnAEqSw4x
38 m Bjornson Winterjas Dames Maat Vanja Zwart qzqwUTS1vg
45 Bodmin Mannen Weathertitewandelschoenen Iv Low Maat grijs Karrimor Zwart