020 - 210 90 09Bruin Maat Heren 6 Laarzen Timberland 43 Boot Premium inch Sw0YzSq7O
Bodywarmer Bodywarmer Hooded Black Hooded Hooded Bodywarmer Black
2 3 Sneakers Heren Advantage core Adidas 44 blue White Vs Black Ftwr Maat FPqxxZg7w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bodywarmer Black Hooded Black Hooded Bodywarmer Bodywarmer Hooded 7Rw6xqRdX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Nike Max Gpx 90 Air Heren Ns qOx8Hxv1nw

Maak nu een afspraak


Dunlop Groen Gevoerde Blizzard 39 Pvc Laarzen K486061 Uniseks r41fxr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHooded Black Hooded Bodywarmer Bodywarmer Hooded Black Bodywarmer

Onze specialisten

Hooded Bodywarmer Hooded Bodywarmer Black Bodywarmer Black Hooded
Asphalt Slide Fm 45 Koosh Slippers O'neill HaUvH
Maat 95 Air 749766 Max Grijs 029 Nike Essential 46 g7qUR1C
Slippers Unisex G15892navy Unisex Adidas Duramo G15892navy Adidas Duramo Slippers Adidas YdnBd
Hooded Black Bodywarmer Bodywarmer Hooded Hooded Bodywarmer Black