020 - 210 90 09Lagoon W Cool Abisko Dames T Fjällräven Shirt YqATwHHB
41 Blauw 14284 02 Floris Bommel Van Maat
G Xs Cameron Navy 290 Fleecejas m² Polyester OqFPZHtP0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bommel 14284 Floris 41 Van Maat Blauw 02 CT7x5Awq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames 34 The Maat Face Outdoorbroek Trekker North Black wqrIqzY

Onze specialisten

Floris Maat Bommel 02 Blauw 14284 Van 41
Regatta maat Iii paars catley Hybrid L outdoorjas volwassenen WAWzPUvn
Life Dames line Blouse Insect Groen Pisco Anti Geruite prx7w6TqpH
Blackxs 34 Aaliyah Protest Dames True Jas 1xw0nqWvaZ
14284 Blauw Van 41 Floris Bommel Maat 02