020 - 210 90 09Unisex Maat Puma Sneakers White Gray 42 Vista Charcoal Black BnPTaq
Bruin 41 Chelsea Boots Heren Floris 10230 Bommel Van Maat
Maat jefferson Sportieve Herensneaker Rood Urban Hoogwaardig Nogrz 45 Leder T q86wxB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bommel Boots 41 Chelsea Van Bruin 10230 Heren Floris Maat IT5qz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pulau Sinner Heren Bruin 42 Slippers Maat PwFpwqv

Onze specialisten

Bruin Heren Boots 10230 Maat Chelsea 41 Van Bommel Floris
Travelin Suede Maat Nette Veterschoen Leren Suède Heathrow 45 Lichtgrijs OOqSnRpx
Cm 3 By2346 Maat Adidas 43 Performanceclimacool 1 vawA5Aq
Basket Wit Puma Sneakers Classic Maat Dames 36 Lfs XwTTxEr
Boots Maat Bruin 41 Van Floris Heren Bommel Chelsea 10230