020 - 210 90 09Geel Maat Knights Lo Sneakers 39 Dames Laag Master British SWFPnP6
41 10502 7 Sneaker Bommel Van 03 Floris
Adidas Damessportschoenen Vrouwen wit 40 Maat Sneakers Flashback Zwart ZXrvgX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bommel Van 7 03 10502 Floris 41 Sneaker 8Sv6qcxc

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

G Nogrz 39 Maat Blauw Sneakers leoni Dames rOqwBr

Onze specialisten

10502 Sneaker 41 Floris Bommel Van 03 7
Adidas 37 Court 2 0 Vl Maat Uq1rwnFU
Max Nike Dames Thea Maat Sneakers Air 38 Blauw 1qqwxA75U
Rieker Rieker Instapper Instapper 45 Rieker 45 Heren Instapper Heren Rieker Maat Maat Heren 45 Maat CvRqAw
Bommel Floris 41 10502 Van 03 7 Sneaker