020 - 210 90 09S Winddicht Even Heren Gebreid Bjornson Maat Vest Grijs nSZwYZ8x
5 Timberland inch 6 Premium 43 Heren Maat Donkerbruin Laarzen Boot
Life Outdoorbroek Blico line Mannen Maat Lang Xxl Beige 6n6Svr8x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Boot 6 Premium 43 Timberland inch Maat Heren 5 Laarzen Donkerbruin 15tqB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

4xl Maat Bruin Jas Regatta Syrus Heren pwCpqxR6

Onze specialisten

Timberland Laarzen Maat 5 Heren Donkerbruin 6 Boot Premium 43 inch
Fjällräven M Crowley Shirt Polo Heren Blauw Maat Pique rnrWx7Z
Heren Ii Grijs Outdoorbroek Regatta Shoreway AqFn8tvWH
Nike 5 Sneakers Air Roze 1 Max zand 44 Maat rxr6wftq8
inch Timberland Maat 43 Donkerbruin Heren Boot 6 Laarzen 5 Premium