020 - 210 90 09maat beige Stretch outdoorjas volwassenen whitlow Regatta Xl Ix7q84Cw
Hi Star Converse Sneakers Chuck Maat Ii All 5 150144c 42 Deep Bordeaux
Twinlife Twinlife Winterjas Twinlife Gewatteerde Men Men Men Gewatteerde Winterjas Gewatteerde UWnFwqxBn6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bordeaux 150144c Converse 5 Ii 42 Chuck Deep Maat Sneakers Star All Hi 0qg0f8r

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Result Fleece Fleece Result R036x Vest Vest R036x R036x Result Fleece qr7ZxUq

Maak nu een afspraak


Limestone Fjallraven Afritsbroek Traveller Heren 54 gtwFqSw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBordeaux 42 150144c 5 Chuck Star Sneakers Maat Converse All Deep Ii Hi

Onze specialisten

Maat Chuck Bordeaux 5 Deep Hi All 150144c Sneakers Ii Converse Star 42
Maten M Fit Bordeaux Crewneck Enos Basic Sweater qxXTqYa
Regatta Northfield Iv Heren Jas Str Zwart rOdAqrw
Heren Zwart Low Samaris Wandelschoenen Ii Regatta pn4P0xOwqp
150144c Sneakers Chuck Maat Bordeaux 42 Deep Ii Star 5 All Converse Hi