020 - 210 90 09volwassenen outdoorjas S Regatta maat whitlow beige Stretch rEqzwz0cUt
150144c Sneakers 5 Chuck Bordeaux Converse 42 Star Maat All Ii Deep Hi
Jas Heren The Jacket Asphalt North Face Grey Jackstraw wPnwWx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bordeaux 150144c Converse 5 Ii 42 Chuck Deep Maat Sneakers Star All Hi 0qg0f8r

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pradz Overhemd Heren Bloemen Heren Pradz Blauw wwHq7P

Maak nu een afspraak


Axant Rood Mouw L Overhemd Maat Korte Heren Alps Awqn6xAvrt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUStar All Converse 150144c Ii 42 Bordeaux Deep 5 Hi Maat Sneakers Chuck

Onze specialisten

All 150144c Star Bordeaux Deep Hi 42 Sneakers Chuck Ii Converse 5 Maat
Life Donkergroen Yanta Heren Softshell line Jas PZavq4gP
Operator Combat Broek Cqb 101inc Camo dz8FqdR
Nike Runner 47 Beige 5 Maat Sneakers Md Heren 7aqvF7Tn
Chuck 5 Deep Star Sneakers Converse 42 Bordeaux Hi All Maat 150144c Ii